Το κελί της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο που την επισκέφθηκε η Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κελί της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο που την επισκέφθηκε η Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 1822μ.Χ. η μοναχή Πελαγία βλέπει στον ύπνο της μία μεγαλοπρεπή κυρία με φωτοστέφανο, η οποία της εξηγεί πόσο υπέφερε θαμμένη τόσα χρόνια κάτω από το χώμα. Όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι η κυρία ήταν η Θεοτόκος και ότι το μέγαρο ήταν προφανώς ο Ναός Της. Της γεννήθηκαν όμως αμφιβολίες και έτσι αποφάσισε να μην αναφέρει τίποτα.

 

Την επόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου 1822 μ.Χ., εμφανίζεται και πάλι στον ύπνο της η ίδια Κυρία δίνοντας και πάλι την ίδια παραγγελία. Η Πελαγία δεν είχε πλέον καμία αμφιβολία ότι ήταν η εκλεκτή από την Θεοτόκο, αλλά και πάλι την απέτρεψαν οι αμφιβολίες.

Όταν και την τρίτη Κυριακή 23 Ιουλίου 1822 μ.Χ. εμφανίζεται στον ύπνο της με στεναχωρημένο, αλλά αυστηρό ύφος ζητώντας εξηγήσεις για την αγνόηση της παραγγελίας της, η Πελαγία αποφασίζει πλέον να προχωρήσει χωρίς να ολιγωρήσει.

Στις 30 Ιανουαρίου 1823 μ.Χ., μετά από την υπόδειξη της εν λόγω θέσης, η αξίνα του Δημ. Βλάσση προσκρούει στο θαυματουργό εικόνισμα!

Κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου και το νησί της Τήνου λαμπρός πανηγυρίζει την Οσία Πελαγία.

Την ημέρα αυτή γίνεται η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης της Τήνου από τον Ιερό Ναό Της και καταλήγει στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου εκεί κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο εικόνες από το κελί της Αγίας Πελαγίας το οποίο εμφανίστηκε η Παναγία στην μοναχή Πελαγία και της αποκάλυψε που θα βρει την Θαυματουργή Εικόνα της.

Ρεπορτάζ: Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Πηγή βίντεο: orthodoxianewsagency.gr

Most Popular Topics

Editor Picks